Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Case Study Liisa Korhonen

#105: Ensimmäinen tuottava verkkokurssilanseeraus vain 10 viikossa [Case Study Liisa Korhonen]

verkkokurssien myyminen verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *Ensimmäinen tuottava verkkokurssilanseeraus vain 10 viikossa [Case Study Liisa Korhonen]* tästä >>>

 

Tässä jaksossa sain vieraaksi upean Liisa Korhosen, joka jakaa oman kokemuksensa Vapauta Supervoimasi Verkkokursseilla valmennuksesta ja kertoo kuinka hän onnistui valmennuksen avulla verkkokurssinsa ensimmäisessä lanseerauksessa huikeasti.

 

Jos et jostain syystä tiedä vielä kuka Liisa Korhonen on, niin hän: 

 1. Himalajan Naurun perustaja
 2. Suositun 5 päivän palautumishaasteen vetäjä
 3. Hengitys- ja univalmentaja, naurujoogaopettaja ja Gravity Yoga -opettaja

 

Toivottavasti olet siis innoissasi, sillä tässä jaksossa kuulet:

 • Miksi Liisa halusi tehdä verkkokurssin?
 • Mitä ennakkoluuloja hänellä oli verkkokurssin tekemiseen liittyen?
 • Miten onnistui askel askeleelta?

 


Ensimmäinen tuottava verkkokurssilanseeraus vain 10 viikossa 

 

Jakson aihe

 • Case Study Liisa Korhosesta, joka liittyi mukaan helmikuussa 2022 VSV ohjelmaan ja samaan aikaan kun hän kävi kurssia, hän vei sen asioita myös käytäntöön → Kurssin päätteeksi ensimmäinen tuottava lanseeraus
   

Jaksossa Liisa puhui muun muassa seuraavista aiheista:

 

Miksi Liisa halusin tehdä verkkokurssin

 

 • Vaativa työ erityisopettajana, joten elämäni on joka tapauksessa melko kuormittavaa. Erityisherkkänä ihmisenä hektinen, ihmisiä ja ääniä täynnä oleva kouluympäristö kuluttaa voimiani kohtuuttomasti. Sen vuoksi minulla on tavoitteena saada verkkokurssini menestymään niin, että voin siirtyä kokonaan yrittäjäksi työskentelemään kotoa käsin.

Lähtötilannne ennen kurssia / verkkokurssin tekemistä 

 

 • Suurin pulma oli se, että minulla ei ollut käsitystä siitä, mitä kannattaa tehdä tai mihin aikaa ja energiaa kannattaa panostaa. Hapuilin sinne tänne ilman selkeää suunnitelmaa. Ja verkkokurssien myymisestä minulla ei ollut mitään käsitystä. Suoraan sanottuna olin täysin clueless, ja tämä aiheutti paljon epävarmuutta ja suorastaan ahdistusta.
 • Lähtö ei ollut ihan nollasta, sähköpostilistalla esimerkiksi noin 200 tyyppiäMiksi lähti mukaan VSV?

 

 • Jo ennen VSV:tä osallistuin Iidan ilmaiseen haasteeseen. Haasteessa oli mahtava ilmapiiri. Sain aivan uutta intoa ja fiiliksen, että ehkä tämä on sittenkin mahdollista myös minulle. Lisäboostia toi se, että voitin haasteesta Tsemppari-palkinnon. Kun oli niin hyvä mieli ja ennen kaikkea luottamus Iidaan valmentajana, päätin lähteä mukaan VSV:hen. 
 • Joudun harkitsemaan tarkasti, mihin lähden mukaan. Olen luonteeltani sellainen, että en tee asioita puolivillaisesti. Sellainen "ihan jees" on vain ajanhukkaa. En saa silloin vietyä asioita loppuun. Toisaalta kun päätän panostaa johonkin, teen sen 100%. Tai vähän yli. Teen kaikkeni, ja jos tulee matkan varrella haasteita tai yllättäviä tilanteita (niin kuin elämässä usein tulee), ne täytyy vain ratkaista. 
 • Kolikon kääntöpuoli on se, että minulla on kyky viedä itseni äärirajoille ja antaa kaikkeni. Teen enemmän kuin mihin minulla on voimavaroja. Tämä on näkynyt niin, että olen palanut 3 kertaa loppuun.
 • Siksi olen nykyään tosi tarkka siihen, mihin lähden mukaan ja mihin käytän energiaani. Olen kuitenkin yrittänyt saada tätä toimimaan yksin jo monta vuotta, mutta heikoin tuloksin. Niinpä tajusin, että tarvitsen apua, ja nyt sitä oli tarjolla. Päätin panostaa itseeni ja tulevaisuuteeni. Oleellista oli se, että minulle oli tullut haasteen aikana tunne siitä, että ehkäpä tämä on mahdollista myös minulle.

 

Lanseerauksen tulokset ja miksi Liisa onnistui?

 

 • KURSSI: Hengitä itsellesi hyvä olo. 6 viikossa opit hengittämään terveyttä ja hyvinvointia edistävällä tavalla, lievittämään stressiä ja säätelemään itse vireystilaasi ilman pitkiä ja monimutkaisia harjoituksia.
 • Sähköpostilista n. 200. Sain tästä ensimmäisestä lanseerauksesta ilman yhtään webinaaria tai paljon muutakaan (paukut eivät enää riittäneet markkinointiin) myyntiä 2422 €. Mielestäni se on todella hyvä tulos ottaen huomioon, että laitoin kurssin pystyyn kymmenessä viikossa alusta loppuun VSV:n ohessa. 
 • Valmennus tuntui innostavalta, turvalliselta ja kannustavalta. Mindsettini muuttui paljon. Aiemmin olin epäillyt, että ehkä minusta ei vain ole tähän. Tai ehkä palveluni ei ole tarpeeksi hyvä. 
 • VSV:n aikana tajusin, että menestyksessä suuri osa tulee siitä, miten hyvin osaan myydä ja markkinoida tuotettani. Ja myymiseen liittyy paljon eri osa-alueita. Minulla oli jäänyt suuri osa potentiaalista käyttämättä, kun en ollut ymmärtänyt, mitä myyminen ja markkinointi on. VSV:n aikana sain selkeän ymmärryksen siitä, millaisista toimenpiteistä on käytännössä kyse. Sain myös mallipohjia, joiden pohjalta pystyin tekemään omia materiaalejani. 
 • Suurin merkitys, josta olen Iidalle ikuisesti kiitollinen, on se, miten paljon apua ja ohjausta sain myyntisivun tekemiseen. Ymmärsin, miten tärkeää visuaalisesti kaunis ja selkeä myyntisivu on ja miten paljon kannattaa panostaa myös hyvään copyyn. Nyt minulla on kurssille myyntisivu, josta olen aidosti ylpeä!
 • Kurssin aikana muuttui myös se, että aloin kirjoittaa sähköpostilistalleni viikottaista Himalajan Naurun Hyvinvointiviestiä. Se ei ole enää "uutiskirje", joita kukaan ei lue. Se ei myöskään ilmesty vain kerran kuussa vaan joka viikko. Joka viikko tuotan seuraajilleni jotain uniikkia ja arvokasta sisältöä. Ja tästä olen saanut paljon kiitosta.
 • Kurssi ylitti odotukseni. Katsoin videot ja tein viikkotehtävät. Tekemistä oli välillä paljon, mutta sitouduin tekemään sen. Tästä kaikesta seurasi huikea momentum. 
 • Kun olin saanut monta onnistumista, päätin, että julkaisen ensimmäisen verkkokurssin jo kevään aikana. Eli tein ensimmäistä omaa verkkokurssiani VSV:n rinnalla. Tahti ja työmäärä oli hurja ja välillä tuntui, että en selviä. Mutta tein listan asioista, joita minun piti tehdä, ja tein niitä sitten yksi kerrallaan. Lopulta päädyin siihen, että kun VSV päättyi, alkoi oman kurssini lanseeraus. 
 • Vaativan päivätyön ohessa VSV:n käyminen ja oman verkkokurssin tekeminen myyntisivuineen oli hurja ponnistus. En välttämättä suosittele tälläistä tahtia muille. Sain kuitenkin todella paljon apua myyntisivun tekniseen toteutukseen ystävältäni. Myös opettajien lakko tuli juuri sopivaan aikaan. Ja niin selvisin tästä hurjasta rutistuksesta!

 

Liisan vinkit sellaiselle, joka harkitsee verkkokurssin tekemistä

 

 • Sanoisin, että mieti, kuinka tosissasi olet unelmasi toteutumisen suhteen. Oletko valmis käärimään hihat ja ryhtymään toimeen? Verkkokurssin tekemisessä ei ole nopeita oikopolkuja tai taikatemppuja. Se vaatii vaivannäköä. Kuitenkin VSV ON mahdollista suorittaa myös hektisen arjen keskellä, jos niin päättää. Tehtävät eivät ole mahdottoman vaativia. 
 • Kannattaa kysyä myös seuraava kysymys: "Jos ei nyt, niin milloin?" Milloin olet valmis satsaamaan itseesi ja unelmiisi? Mikä on hinta siitä, että jäät odottamaan ja miettimään? Elämässä ei koskaan tule täydellistä aikaa, jolloin kalenteri olisi täysin tyhjä eikä olisi muita vaatimuksia. 
 • Mutta jos haluat saavuttaa unelmasi ja tehdä ensimmäisen verkkokurssisi, tämä on juuri oikea valmennus. Iida on joka askeleella mukana tsemppaamassa ja auttamassa. Saat selkeät ohjeet, mitä tehdä ja missä järjestyksessä.
 • Sanoisin myös, että mieti, mikä on todellinen syy verkkokurssin tekemisen taustalla. Mitä haluat saavuttaa? Mikä on se suurempi unelma taustalla? 
 • Mieti sitten, miten tärkeää tuon unelman saavuttaminen on sinulle ja mitä olet valmis tekemään sen eteen. 
 • Minulle verkkokurssin tekeminen mahdollistaa sen, että voin joku päivä jäädä pois koulumaailmasta, joka verottaa voimiani kohtuuttomasti. Olin valmis näkemään tämän vaivan oman hyvinvointini, onnellisuuden ja merkityksen vuoksi. 
 • Ja voin sanoa, että se kannatti! Verkkokurssini on nyt tullut päätökseen, ja sen vetäminen oli todella antoisaa. Olen luonut merkityksellisiä suhteita kurssilaisiini. Olen myös saanut heiltä aivan huikeaa palautetta. He ovat kommentoineet, että kurssini on "elämää pelastavaa toimintaa". Tästä tiedän olevani oikealla polulla tekemässä oikeita asioita. Nautin tekemisestä ja saan siitä valtavasti itselleni. Ja samalla voin auttaa asiakkaitani voimaan paremmin.
 • Ja vielä, suosittelen katsomaan Simon Sinekin upean TedTalkin Start With Why. Verkkokurssin tekeminen on iso prosessi. Jos teet sen vain sen takia, että sinulla on verkkokurssi, homma saattaa jäädä kesken. Mutta jos verkkokurssin tekeminen liittyy johonkin tärkeään arvoosi tai unelmaasi, se antaa voimaa tehdä tarvittavat hommat silloinkin, kun se tuntuu vaikealta tai raskaalta. 
 • Start with why on siis muovannut sitä, MIKSI kävin kurssisi ja miksi halusin tehdä oman verkkokurssisi. Hengitysharjoitukset ovat muuttaneet oman elämäni. Niiden ansiosta opin säätelemään vireystilaani. Opin tasapainottamaan autonomisen hermostoni. Ja opin nukkumaan ilman unilääkkeitä 31 vuotta kestäneen unettomuuden jälkeen. 
 • Saman elämää mullistavan muutoksen haluan välittää asiakkailleni. Kukaan ei jaksa tehdä hengitysharjoituksia pelkästään hengitysharjoitusten vuoksi. Mutta kun ymmärtää, että ne auttavat palautumaan, säätelemään vireystilaa, lievittämään stressiä, nukkumaan paremmin ja parantamaan jokaisen solun aineenvaihduntaa, harjoittelusta tulee mielekästä. Ihminen ei ole enää ulkoisten ärsykkeiden armoilla vaan hän voi säädellä omaa vireystilaansa ja autonomisen hermoston tilaa. Ja tämä on se muutos, jonka haluan välittää asiakkailleni. Tämä oli se isompi syy, miksi halusin tehdä verkkokurssini.

 

Jaksossa mainitut linkit:

 

Liity mukaan VSV >>>

Liisa Korhonen Instassa >>>

Simon Sinekin Start with Why TedTalk >>>

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.