Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
digiyrittäjyys

#2: 3 Vahvaa merkkiä, että digiyrittäjyys on sun juttu

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *3 Vahvaa merkkiä, että digiyrittäjyys on sun juttu* tästä >>>

 

Oletko joskus ihaillut digiyrittäjiä, jotka tekee töitä läppärin kanssa missä vain ja milloin vain, ja ehkä jopa salaa haaveillut vastaavasta elämäntyylistä?

Tai onko sinulla jatkuvasti sellainen olo, että haluaisit tehdä jotain suurempaa ja merkityksellisempää ja käyttää sen kaiken potentiaalin, tiedon ja taidon, mitä sinussa on?

Tai ehkä olet jo yrittäjä, mutta olet kyllästynyt siihen, että sinun täytyy jatkuvasti vaihtaa aikasi rahaan, ja haluaisit siihen muutosta.

Tai sitten sinulla on jopa ollut ajatuksena tehdä verkkokurssi, mutta et ole saanut sitä vain aikaiseksi (ja siitä huolimatta se pyörii mielessä säännöllisesti).

Oli sinulla sitten ollut joskus salaisena haaveena kannattavan digibisneksen rakentaminen verkkoon tai ei, niin tässä jaksossa kerron 3 merkkiä siitä, että digibisnes vois olla sun juttu!

 

 

3 Merkkiä, että digiyrittäjyys voisi olla sun juttu

 

1. Haluaisit lisää vapautta ja vakaata tuloa

 

Olet ehkä ansiotöissä ja tykkäät työstäsi, mutta salaisena haaveenasi olisi se, että voisit siinä ohessa toteuttaa itseäsi ja tehdä jotain omaa juttua.

Tai sitten sinua on muuten vaan kiehtonut sellainen taloudesta riippumaton elämä, missä voisit vapaasti matkustaa ja tehdä niitä asioita, mitä koet tärkeäksi.

Tai ehkä olet yrittäjä ja haluaisit skaalata osaamistasi ja rakentaa vakaata tuloa niin, että sinun ei aina tarvitsisi vaihtaa aikaa rahaan.

Tai ehkä poikkeusolot sai sinut kyseenalaistamaan monia juttuja elämässäsi, ja aloit etsimään muutosta.

Tässä jaksossa olen puhun enemmän siitä, kuinka itselläni alkoi kaipuu vapauteen.

Itsellä kaipuu vapauteen alkoi ensin vaihdossa, sitten etätyö, sitten yrittäjyys ja lopulta ei osaa enää olla ilman vapautta.


Vakaassa tulossa taas kiehtoo se, että on mahdollisuus tehdä tosi joustavasti ja juuri sen verran töitä kun haluaa ja niin, että siitä nauttii (jaksaminen)

  • Oli sun tilanne mikä tahansa, niin jos sua kiehtoo ajatus siitä, että voisit muuttaa sen mitä osaat, tiedät ja rakastat vakaaksi tuloksi, verkkokurssi voisi olla sua varten
  • Verkkokurssi on yksi parhaista tavoista skaalata osaamistaan ja rakentaa kasvavaa vakaata tuloa

 

2. Pelkäät, että eläisit ilman, että olisit tehnyt mitään merkityksellistä (halu vaikuttaa)

 

Syy, miksi rakastan verkkokursseja ja opettaa niistä on se, että verkkokurssit on yksi parhaista tavoista

a) skaalata sitä omaa osaamista &

b) muuttaa mahdollisimman monen elämää


Muiden auttaminen ja opettaminen verkkokurssien avulla on niin palkitsevaa.
Mä uskon, että sulla on joku erityinen lahja, sun oma supervoima, joka pitää vaan löytää ja vapauttaa. Ei oo mitään parempaa tunnetta, kun löytää se ja alkaa käyttämään sitä. Koska silloin, kun toteutat itseäsi 100%, ne kaikki tunteet ja ajatukset siitä, että käytänköhän mä nyt kaikkea potentiaalia mikä mussa on tai mitähän musta olisi voinut tulla jos olisin uskaltanut tehdä sitä ja tätä…. Ne kaikki häviää. Ja sun elämä täyttyy tyytyväisyydellä, merkityksellisyydellä ja paljolla muulla.


Esimerkiksi omalla kohdallani: olen aina rakastanut opettaa (mutta en halunnut opettajaksi) coahcaa (mutta en halunnut valmentajaksi) ja auttaa. Ja siksi jo ensimmäinen verkkokurssini (pääsykokeet) antoi tunteen, että toteutan itseäni. Olinko PÄÄSYKOKEISTA intohimoinen. EN. mutta olin intohimoinen auttamisesta ja opettamisesta ja tavoitteista. Ja en olisi löytänyt intohimoani markkinointiin, jos en olisi lähtenyt tuolle matkalle.

 

3. Sinulla on jotain erityisosaamista, mitä haluaisit opettaa myös muille, ja haluat pystyä auttamaan mahdollisimman montaa siinä (skaalata osaamista)

 

Verkkokurssinhan voi tehdä käytännössä missä vaan, ja sen pystyy hyvinkin yksinkertaisilla menetelmillä testaamaan, että haluaako sen myös joku ostaa.
Mutta tärkein lähtökohta on se, että sulla on asia, mistä olet intohimoinen ja sä voisit puhua siitä all day long ja sä haluat oppia siitä koko ajan lisää ja brändätä itseäsi sen asian asiantuntijana.

Ennen kuin mennään esimerkkeihin, niin haluan jakaa muutaman ajatuksen siitä, miksi OPETTAMINEN tulee olemaan kasvava trendi tulevaisuudessa.

Ihmisillä paljon käytännön kokemusta ja osaamista, mitä ei opeteta koulussa -> on paljon haasteita elämässä, mihin tarvittaisiin ratkaisuja, mutta ei ole aikaa etsiä tietoa netistä ja toisaalta asioita ei ehkä osata opettaa tavalla, joka on innostavaa ja hauskaa


Esim. moni ehkä toivoisi oppivansa kokkaamaan edullista arkiruokaa, mutta ei ole ketään, kuka sen opettaisi tavalla, joka innostaa ja inspiroi TAI itsensä kehittämisen boomi -> tosi yleismaailmallista, ja ne samat asiat voisi oppia siinä sivussa kun opettelee jotain konkreettista taitoa esim. yrittäjyyteen, kokkaamiseen, musiikkiin tai urheiluun liittyen.


Toinen esimerkki salibandypelaaja, jolla on todella hyvä veto ja hän näkee muiden tekevän virheitä jatkuvasti, mieti, miten arvokas verkkokurssi olisi nuorelle pelaajalle, joka haluaa kehittyä urheilijana?


Eli mahdollisuuksia verkkokurssilla on monia, eikä sen tarvitse liittyä edes välttämättä millään lailla yrittäjyyteen!


Esimerkiksi, jos olet urheilija vaikka salibandyn pelaaja, ja sulla on erityisen hyvä vaikkapa suoraan syötöstä veto, ja oot huomannut, että tosi moni sortuu johonkin tyypillisimpiin virheisiin siinä, ja siksi niiden veto ei ole yhtä hyvä kun sulla. Silloin se sun kurssi voisi olla siitä, kuinka jokainen voi huomata oman pahimman virheensä tässä kyseisessä vedossa ja tietenkin, kuinka korjata. Voitko kuvitella kuinka arvokas tuo kurssi olisi pelaajalle, joka haluaisi kehittyä urheilijana tai ehkä jopa pelata ammatikseen?

 

Tein tämän jakson tueksi ihan super hyödyllisen ja maksuttoman työkirjan Aloita unelmien digibisnes joten käy lataamassa se ja varaa itsellesi ihana hetki, keitä kuppi kahvia ja täytä työkirjaa ajatuksen kanssa.

 

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.