Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Elina Väänänen

#90: Löydä sisäiset voimavarasi tunnetyöskentelyn avulla with Elina Väänänen

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *#90: Löydä sisäiset voimavarasi tunnetyöskentelyn avulla with Elina Väänänen* tästä >>>

 

Entä jos minulla olisi salaisuus, jonka avulla saat vietyä oman elämäsi ja liiketoimintasi seuraavalle tasolle…

 

Haluaisitko kuulla sen?

 

…No se salaisuus olet sinä.

 

Kyllä, kuulit ihan oikein. Avaimet oman elämän ja liiketoiminnan viemiseen seuraavalle tasolle löytyvät sinusta itsestäsi.

 

Yrittäjänä sitä helposti on valmis investoimaan aikaa ja rahaa omaan yritykseen ja sen kasvattamiseen, mutta oma jaksaminen saattaa helposti siinä sivussa unohtua.

 

Ja totuushan on, että jos omat voimavarat ovat loppu, ei edes se unelmaduuni maistu miltään.

 

Onko siis sinulla:

…omasta hyvinvoinnista huolehtiminen pudonnut tärkeysjärjestyksessä alas - ja siksi oman unelman edistäminen on jo pidemmän aikaa maistunut veteen keitetyltä puurolta?

…tai olet mieluummin investoinut aikaa ja rahaa yrityksesi kasvattamiseen kuin omaan hyvinvointiisi?

 

Siinä tapauksessa pysy kuulolla…

 

…sillä tämän päivän jaksossa meidän upea vieraamme Elina Väänänen kertoo, kuinka löydät omat sisäiset voimavarasi ja kykysi tunnetyöskentelyn avulla.Jos et jostain syystä tiedä vielä kuka Elina Väänänen on, niin hän: 

 1. On henkinen voimavaravalmentaja, joka auttaa löytämään sisäiset kykysi 
 2. Tunteiden vapauttaja joka on erikoistunut mm. tunnelukkotyöskentelyyn läsnäolon ja meditatiivisten mielikuvamatkojen avulla
 3. Pitää voimaannuttavia retriittejä ja workshoppeja sekä valmentaa 1:1 ja ryhmiä
 4. Suuri intohimo on esiintyä suurien yleisöjen edessä, tuoda ihmisiä yhteen ja auttaa ihmisiä muistamaan keitä he todella ovat

 

 

Toivottavasti olet siis innoissasi, koska tämän jakson kuunneltuasi olet oppinut:

 • Miksi itsetuntemuksen laajentaminen vaikeiden tunteiden ja varjojen kohtaamisen avulla on niin tärkeää läpimurron kannalta  ja miten voit löytää syvyyksistä suunnattomat sisäiset voimavarat ja kykysi
 • Mitä on hyvä tiedostaa kun lähdet tekemään tunnetyöskentelyä
 • Miten lähteä liikkeelle tunnetyöskentelyssä

 

 

Löydä sisäiset voimavarasi ja kykysi tunnetyöskentelyn avulla

 

Jakson alussa Elina jakoi omaa tarinaansa:

 • Lapsena olin erityisherkkä ja koin todella vahvasti eri tunteita. Koulussa jo tunsin olevani ulkopuolinen, erilainen - aina liikaa jotain tai liian vähän jotain. Tuolloin koin herkkyyteni olevan heikkouteni ja tuntui että eri tunteiden aito näyttäminen oli monelle liikaa.
 • Jo tuolloin rakastin esiintyä laulaen ja herättää ihmisissä tunteita sekä saada heidät itkemään. Sinänsä hauskaa, sillä jo lapsena ymmärsin itkun ja tuntemisen puhdistavan voiman (jota se todella on). 
 • Lukion jälkeen vuonna 2009 päädyin vuoden kestävään artistivalmennukseen ja haaveilin laulajan urasta. Tutustuttuani alaan, koin sen itselleni liian kuormittavaksi ja luovuin unelmasta sen vuoksi.
 • Päädyin liikunta-alalle, ensin ryhmäliikunnanohjaajana ja lopulta kouluttauduin personal traineriksi vuonna 2013, mikä tuntui oikealta. Sain auttaa ihmisiä voimaan fyysisesti paremmin. Tein työtä intohimolla. 
 • Tuolloin kuitenkin suoritin elämää ja minulla oli todella suuri tarve näyttää muille mihin pystyn. Paikkasin itsetuntoani ulkonäkökeskeisyydellä ja elämän kontrolloinnilla liikunnan ja ruokavalion kautta. 
 • Myös työssäni koin, että asiakkaat tarvitsevat jotain syvempää. Pelkkä ruokavaliomuutos ja liikunta eivät riitäneet luomaan heille sitä onnellisuutta, jota he hakivat tai sitä rakkautta ja hyväksyntää itseään kohtaan, jota he kaiken pohjalla oikeasti kaipasivat. Minulla ei ollut työkaluja tuolloin auttaa heitä voimaan henkisesti paremmin. Tämä jakso silti kasvatti minua todella paljon valmentajana.
 • Tunteiden vuoristorata, uupumus, merkityksen ja oman suunnan etsiminen
 • Personal trainerin työn ohessa loin uraa Verkostomarkkinoinnin parissa - löysin itseni kehittämisen ja pääsin esiintymään sekä keräämään ympärilleni yhteisöä. Sain olla se kuka olin. Se oli huikeaa aikaa rohkeuden, kasvun ja itseeni uskomisen kannalta. Tärkeä osa omaa polkuani ja koen, että tämä kausi käynnisti minussa suuren kasvun henkisesti.
 • Sieltä syttyi suuri palo lähteä opiskelemaan lisää henkisestä valmennuksesta ja päädyin Valmentamon life coach -koulutukseen. 
 • Koulutuksessa tunsin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Erityisesti kun käsittelimme tunnetyöskentelyä, palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Aloin nähdä oman elämäni punaisen langan, jossa on ollut aina vahvasti läsnä tunteet ja niiden tunteminen. Siinä kuunnellessani kouluttajamme luentoa, kirjoitin vimmatusti ylös muistiinpanoja ja mietin mielessäni, että TÄÄ SE JUTTU ON, minusta tulee henkinen valmentaja! Haluan auttaa ihmisiä olemaan elämässään enemmän läsnä ja tuntemaan tunteensa sekä löytämään voimavaransa vapaasti virtaavista tunteista ja niiden viesteistä. 
 • Kuvioihin astui mukaan meditaatiot, kun loimme yhdessä Lauri Mäkisen kanssa ValonKide-meditaatiot, jotka tukevat loistavasti omaa missiotani ja nyt meditaatiot ovatkin osa valmennuksiani ja verkkokurssejani. 

 

3 askelta joiden avulla voit aloittaa matkan kohti tunteiden vapauttamista. 

 

Miksi itsetuntemuksen laajentaminen vaikeiden tunteiden ja varjojen kohtaamisen avulla on niin tärkeää läpimurron kannalta  ja miten voit löytää syvyyksistä suunnattomat sisäiset voimavarat ja kykysi

 • Jokaisella meistä on käsitys itsestämme sekä kyvyistämme ja voimavaroistamme. Tätä voisi kutsua itsetuntemuksen avoimeksi alueeksi; me itse tiedostamme sen ja tunnistamme sen itsessämme (esimerkiksi omat vahvuudet ja heikkoudet jotka itse tunnistaa).
 • Tämän lisäksi on myös olemassa niin sanottu tuntematon ja tiedostamaton alue. Tämä alue onkin kaikista mielenkiintoisin alue, alitajunnan alue. Se on kuin jäävuoren pinnan alla, piilossa oleva osa ihmisestä. Siellä ovat asiat, joita ihminen ei itsekään tiedosta itsestään, eivätkä muutkaan sitä tiedosta.
 • Tämän alueen asiat voivat ilmentyä outoina unina, voimakkaana ja selittämättömänä pelkona ja äkkinäisinä tunteenpurkauksina, kuten vihan hallitsemattomana ilmaisuna. Nämä tiedostamattomat asiat voivat estää ihmistä etenemästä kohti unelmia. Ne voivat olla kuin esteitä omalla polulla, joiden ylittäminen voi tuntua ylivoimaisen vaikealta. Tämän ikkunan asioiden sanotaan johtavan juurensa varhaislapsuuden, lapsuuden ja nuoruuden unohdetuista sekä torjutuista tapahtumista. Käytöstä voi olla vaikeaa ymmärtää itsekään kun puhutaan tunnelukoista ja niiden aktivoitumisesta.
 • Täällä on paljon kipua ja haavoja, mutta mielenkiintoisinta on se, että täällä on myös vaikeiden asioiden lisäksi tuntemattomia voimavaroja ja kykyjä. Täällä on varjoja, jotka tuomalla tietoisuuteen ja valaisemalla voi pimeydestä löytyä aarre, joka meillä jokaisella on sisällämme. Se valo ja voima joka kaipaa päästä nousemaan esiin.
 • Jos nämä tunteet ja haavat tukahduttaa, olisi kuin kävelisi kytevän nuotion päällä ja tukahdutetut tunteet räjähtelevät silloin tällöin (sellaisissa hetkissä kun sitä vähiten kaipaisi).
 • Jos taas annat tunteiden nousta, vahvistua ja palaa, huomaat, miten tunteilla on oma palamisaikansa. Tämän jälkeen tunne laantuu.
 • Kun tämän ikkunan asioita nostaa tietoisuuteen ja ne kohtaa ja käsittelee niin, että ne voivat siirtyä itsellä avoimeen ikkunaan tai niistä voi päästää irti (kaikki uskomukset eivät palvele ihmistä ja ovat epätosia), alkaa tapahtua kukoistusta. Ihminen alkaa löytää elämäänsä tasapainoa, rauhaa ja onnellisuutta, joka ei kiinnity ulkoisiin asioihin. Se on tila, joka on hänessä itsessään.
 • Kun ihminen laajentaa omaa itsetuntemustaan, hän alkaa nähdä elämän kokonaiskuvan ja voimaantuu myös kohtaamistaan haasteista. Hän alkaa luottaa itseensä ja elämäänsä täysin uudenlaisella tavalla. Kun puristamisen lopettaa ja hellittää, alkaa myös elämä virrata ihan uudenlaisella tavalla. 
 • Esimerkki: “pakko, pakko, pakko, mun on pakko saada se NYT” vs “otan askelia, luotan ja vedän sitä puoleeni. Se saapuu silloin kun sen kuuluu saapua ja mun kuuluu käydä tää polku läpi ja kasvaa sitä varten”.

 

Mitä on hyvä tiedostaa kun lähdet tekemään tunnetyöskentelyä

 • Tunteet eivät ratkea analysoimalla vaan tuntemalla ja kokemalla.
 • Tunteilla on usein tietty palamisaika kun ne päästää vapaaksi. Ne alkavat, voimistuvat huippuunsa ja laantuvat. Jos tunteet päätetään torjua, ne jäävät kytemään ikävästi.
 • Hyvin usein tunteva osa meissä on sisäinen lapsi ja tunteiden takana on aina jokin ehkä lapsuudessa täyttämättä jäänyt tarve. Tehtävänäsi on nyt aikuisena täyttää tämä tarve ja niin sanotusti eheyttää sisäistä lastasi. 
 • Jo se, että tunnelukkoja tuo tietoisuuteen, aloittaa käsittelyprosessin. 
 • Tunnetyöskentely tarvitsee tilaa, aikaa ja kärsivällisyyttä. Se vaatii myös läsnäoloa, eikä sitä voi tehdä suorittaen tai kontrolloiden.
 • Vaikeiden tunteiden ja lukkojen kohtaaminen ei ole aina kovin kivaa. Lukot ovat voineet olla kehossa vuosikymmeniä ja ne ovat voineet kulkeutua sukupolvien ylitse. 
 • Tunnetyöskentely on aina kehollista - tunteet ovat energiaa kehossa ja lukot taas ovat energian tukkeumia kehossa. Siksi erilaisten kehollisten tunnetyöskentelymenetelmien käyttöönotto on tarpeen (kuten liike, tärinä,  eft-tapping yms).
 • Valmentajan kanssa pääset tunnetyöskentelyssä usein syvemmälle ja ammattitaitoinen valmentaja tai terapeutti luo prosessiin tilan sekä antaa työkaluja käyttöösi.
 • Tunnetyöskentely ei sovi akuutissa tilassa olevalle henkilölle.

 

Miten lähteä liikkeelle tunnetyöskentelyssä?

 • Ihan ensimmäinen asia on alkaa harjoitella läsnäoloa omassa arjessa ja luoda tilaa erilaisille tunteille ja niiden kokemiselle. Ei tarvitse liikaa erotella, että “tämä on hyvä tunne” tai “tämä on huono tunne”. Sen sijaan tunteet vain ovat.
 • Hyppää välillä tarkkailijan rooliin ja rauhoita keho hengityksen avulla. Tarkkaile mitä sinussa tapahtuu arjessa ja kun koet erilaisia tunteita. Voit esimerkiksi tunnistaa ja nimetä tunteen jota koet ääneen ja sen jälkeen paikantaa tunteen kehossa. 
 • Tunteella on aina takanaan jokin tarve. Voit alkaa kysyä tunteelta, mitä se kaipaa ja miten voisit täyttää tarvetta
 • Voit tehdä tunnelukkotestin verkossa ja nostaa sitä kautta tietoisuuteesi tunnelukot, jotka ehkä ovat sinulla voimakkaampia.
 • Yksi tärkeä osa tunnetyöskentelyä on sisäisen lapsen kohtaaminen ja ymmärtäminen.

 

Jaksossa mainitut linkit:

 

Elinan verkkosivut >>>

Maksuton Uuden alku ja kasvu -ohjelma >>>

Elina instagramissa >>>

Elina Facebookissa >>>

Tunnelukkosi testi - Testaa tunnelukkosi >>>

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.