Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Heli Kaipio

#89: 3 tärkeää askelta karusta työelämästä kohti unelmien yrittäjyyttä with Heli Kaipio

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *3 tärkeää askelta karusta työelämästä kohti unelmien yrittäjyyttä with Heli Kaipio* tästä >>>

 

Tervetuloa mukaan Vapauta Supervoimasi Podcastiin, missä pääset kuulemaan miltä unelmien liiketoiminnan kasvattaminen näyttää todellisuudessa sekä kuinka pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta siinä ohessa.

 

Mun nimeni on Iida Soininen ja oon tämän podcastin juontaja sekä Vapauta Supervoimasi Akatemian perustaja.

 

Hei mulla on sulle kysymys:

 

Koska olet viimeksi pysähtynyt pohtimaan omia arvojasi ja haaveitasi? 

 

Jos nyt pysähdyt tosissaan miettimään, että palveleeko tämänhetkinen työelämäsi sun omia arvoja ja tavoitteita, niin kuinka käy?….Onko sun omat tavoitteet ja arvot ehkä päässeet hukkumaan työelämän rattaiden pyöriessä?

 

…Tai oletko edennyt elämässä yhteiskunnan asettaman suunnan mukaisesti - kohti turvallista ja vakaata (työ)elämää?

….Vai onko matkan varrella käynyt jopa niin, että sun oma työhyvinvointi ja haaveet ovat jääneet jalkoihin?Jos siis susta tuntuu, että perinteinen ansiotyöelämä ei ole enää linjassa arvomaailmasi kanssa sekä pahimmillaan jopa riistää kaikki voimavarat, pysy kuulolla…

 

…sillä tämän päivän jaksossa pureudutaan tähän aiheeseen, nimittäin tänään meillä on vieraana hurjan inspiroiva Heli Kaipio, jonka kanssa keskustellaan työhyvinvoinnista ja siirtymisestä kohti unelmien yrittäjyyttä.Jos et jostain syystä tiedä vielä kuka Heli Kaipio on, niin hän: 

 1. On kouluttaja, valmentaja, ratkaisukeskeinen konsultti ja yrittäjä
 2. On markkinoinnin ja viestinnän moniosaaja, joka yhdistää yli 15 vuoden auttamis- ja hyvinvointityön kokemuksen inhimillisen bisneksen tekemiseen
 3. On entinen varhaiskasvatuksen opettaja, joka jätti karun työelämän tavalla johon hän ei ollut valmistautunut ollenkaan, hetkellä jolloin voimavaroja ei ollut käytössä lainkaan.

 

Toivottavasti olet siis intoa täynnä, sillä tämän päivän jakson kuunneltuasi olet oppinut:

3 tärkeää askelta, jotka auttavat sinua matkalla pois karusta työelämästä pois,  kohti unelmien yrittäjyyttä.Jakson alussa Heli jakoi omaa tarinaansa:

 

Kun asiat menivät pieleen….

 • Opiskelu ja työelämään lähteminen “tavallisen kaavan” mukaan. Tavoitteellista tekemistä, sijaisuuksista toiseen, kohti “turvallista” vakituista virkaa. “Turvallisen ja tavoitellun” viran saatua,  työpiste osoitettiin ulkopuolelta. Jouduin tietämättäni paikkaan, jossa tapahtui työpaikkakiusaamista
 • Epäterve työyhteisö, kiusaaminen kohdistui minuun. Alkoi 1,5 vuoden raskas vaihe, jonka päätteeksi totesin lähdön olevan ainut vaihtoehto. Jäljelle jäi uupunut ja loppuunpalanut ihminen, voimavarat vähissä, mutta arvot kirkkaana. Tiesin mitä en halua.
 • oivallus: Jos ulkopuoliset ihmiset päättävät kenen kanssa teen töitä, missä teen töitä ja millä tavalla teen töitä, jää liikaa sattuman ja tuurin varaan. Onko sinulla varaa jättää isoja sinuun vaikuttavia päätöksiä tuurin ja muiden ihmisten kontolle?

 

Totaalinen stoppi, irtiotto…

 • Toipumisen kausi, sisäisen työskentelyn vaihe. Aloin etsiä tukea/tietoa/vaihtoehtoja yms. ensin kirjoista, sitten blogeista, somesta, podcasteista ja verkkokursseista
 • Uskomusten tunnistaminen/analysointi/purkaminen pitkäjänteisen työn kautta, uusi maailma avautui ed.mainittujen lähteiden kautta. Koin suuren avun näistä itselleni ja pääsin kiinni uusiin asioihin, joita en olisi muuten löytänyt. Opettelin nettisivujen teon, perustin blogin ja aloin harjoittelemaan kirjoittamista ja muuta sisällöntuotantoon liittyvää.
 • oivallus: Verkon kautta avautui uusi maailma, ja uudet mahdollisuudet, muiden tarinat inspiroivat. Omien uskomusten haastaminen, ajatusten laajentaminen, vaihtoehtojen monipuolistuminen. Löydät jotain muuta, kuin mihin sinä ja lähipiirisi ovat tottuneet, ihmisiä, jotka eivät jumita samoissa uskomuksissa kuin sinä. Raskas ja voimia kuluttava vaihe, huolehdi jaksamisesta erityisen tarkasti!

  

Uudelleen orientoituminen….

 • Oma osaaminen kasvoi ja aloin hahmottamaan yrittäjyyden vaihtoehtona. Aluksi sen joustavuus kiehtoi, voin tehdä hyvin pienimuotoisesti ja juuri niitä asioita joita haluan, silloin kun haluan. Nautin kesäpäivistä rannalla, opiskelin samalla ja tein töitä yritykseni kautta, läppäri sylissä. Tällainen elämäntapa alkoi koukuttaan ja totesin haluavani tätä lisää.
 • Blogi ja sisällöntuotanto toi töitä, periaate sanoa kivoille asioilla kyllä, ja niille ei mitkä eivät inspiroi. Eroon vanhasta suorittajan asenteesta, luottamista omaan osaamiseen  ja tekemiseen.
 • oivallus: miten muotoilet olemassa olevan osaamisesi uudestaan? Sinulla on jo paljon tietoa/taitoa, tarvitsetko välttämättä suuria koulutuskokonaisuuksia lisää, tai vain pientä hienosäätöä? Pitkäjänteisyys ja sitkeys olla palaamatta uskomusten tuttuun mutta rajoittavaan maailmaan. Mistä saat tukea? Ole luova ja rakenna päiväsi tukemaan uutta elämäntapaa.
 • NYT: hyödynnän aiempaa osaamistani yrityksille tehtävässä markkinoinnissa ja viestinnässä, valmennan ja koulutan ihmisiä työelämän muutoksissa ja oman osaamisen esille tuomisessa. Kirjoitan ja tuotan monipuolista sisältöä yrityksille. Kaiken yhteinen nimittäjä on edelleen ihmisten auttaminen (kuten opintoihin ja työelämään lähtiessäkin), mutta se on saanut uusia monipuolisempia muotoja. Ja mikä tärkeintä, olen matkalla kohti vapaata itseni näköistä työelämää, johon ei kuulu maanantai ahdistukset tai muiden aikataulujen mukaan myönnetyt kesälomat.

 

3 tärkeää askelta (syvällä tasolla!), jotka auttavat sinua matkallasi pois karusta työelämästä, kohti unelmien yrittäjyyttä

 

Tässä kohtaa jaksoa Heli puhui muun muassa seuraavista asioista:

Arvot

 • Haastavat tilanteet kirkastavat - mitä haluat, mitä et halua
 • Jos kaikki menisi pieleen, mitä tekisit siitä huolimatta?
 • Mielipide vrs. hinta. Mistä olet valmis maksamaan hintaa, arvot eivät ole  välttämättä vain “helppoja ja kivoja”
 • Mikä on oikein?
 • Herättävät tunteita, kipeitäkin. Ole rehellinen, uskomukset sekoittavat.

Osaamisen muotoilu

 • sama koulutus, uusi osaaminen
 • Muotoilu ja sanoittaminen
 • Isot kysymykset, mihin minusta on? Mikä on tehtäväni? Mitä minun on tuotava tähän maailmaan? Lahjani, josta käsin toimin? Mitä haluan oppia? Mitä minun tarvitsee oppia?
 • Tarvitaanko osaamisen viilaamista, jotain lisää vai perusasioihin keskittymista. Perusasiat ovat monasti niitä vaikuttavimpia ja  myös vaikeimpia.

Uskomusten selättäminen

 • Tunnista, tunnusta, tarkastele, analysoi.
 • Automaatiot ajattelussa, reaktioissa, tunteissa, kyseenalaista, opeteltava jotain tilalle, tyhjiön täyttö positiivisella, lyttäävät vrs. kannustavat uskomukset
 • Myötätunto!
 • Ulkopuolinen tuki, mitä syvemmällä uskomuksissa, sen tarpeellisempi on ulkopuolinen, kannustava, turvallinen peili. Mentori/valmentaja voi viedä sinut vain sinne asti, mihin on itse kulkenut.
 • Mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä, miksi? 
 • Jos läheisesi elävät samoja uskomuksia, varaudu vastarintaan
 • Oman elämän algoritmi
  • affirmaatio, manifestointi, mantra, rukous yms. millä haluat kutsua…
  • ympäröi itsesi kannustavilla asioilla, mitä näet, kuulet, toistuvasti, alkaa toteutua
  • Syötä tietoisesti itsellesi posia, esim muistutukset, kirjat, blogit, podit, mentori, valmentaja, sisällöt somessa, puhelimessa, läppärissä, vessan seinällä, jääkaapin ovessa yms…
  • Irrottaudu tietoisesti “kurjuudesta”, joka on ollut osa elämääsi, nyt haluat muuttua ja muuttaa elämääsi, jätä tuttu ja “turvallinen” kurjuus taakse,  on aika totutella uuteen.Jaksossa mainitut linkit: 

 

Lue lisää uudesta Avaimet Nollasta Vapauteen -verkkovalmennuksesta>>>

Heli Instagramissa>>>

Heli LinkedInissä>>>

Pystyt kyllä -sivusto>>>

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.