Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
huijarisyndrooma

#23: Unohda huijarisyndrooma & aloita ennen kuin olet valmis

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso "Unohda huijarisyndrooma & aloita ennen kuin olet valmis" tästä >>>

 

Tiedätkö mitä?

On aika nostaa kissa pöydälle.

Oletko koskaan ajatellut, että et voisi aloittaa verkkokurssin tekemistä, koska...

...mietit mitä muut ajattelee.
...ajattelet, että et ole riittävän asiantuntija neuvoaksesi ketään.
...et ole koskaan tehnyt tällaista ja pelkäät, että käytetty aika valuu hukkaan.

 

Et tiedä vielä, *miten* tuon kaiken saavuttaisit ja siksi et usko *vielä*, että pystyt siihen.

 

Ja nyt sun mielessä pyörii kysymys:

Olenko valmis aloittamaan? Voinko aloittaa, jos en ole varma itsestäni? Voinko aloittaa jos en tiedä, tulenko onnistumaan? Voinko aloittaa, jos mua pelottaa? Entä jos, mun oma aika ei ole vielä oikea?

 

Sen takia tässä jaksossa tulet oppimaan kaksi kriittistä tekijää:

  • Mistä tiedät, että olet valmis aloittamaan
  • Mistä tiedät, että olet valmis lanseeraamaan

 

Tämän jakson tavoitteena onkin auttaa sinua siirtymään ajatustasolta toimintatasolle ilman, että sinun pitäisi pelätä, että tehty on on ollut turhaa...

...ja kun alat toimimaan, pystyt vihdoin alkaa tekemään niitä asioita, mitä syvällä sisimmässäsi tiedät oikeaksi.

Oletko siis valmis?


 

Mistä tiedät, että olet valmis aloittamaan

 

Jos aloittaminen pelottaa, niin ymmärrän sinua täysin. Minuakin on pelottanut joka kerta, kun olen aloittanut jotain uutta.

Mutta kumpi sua pelottaa enemmän: se, että et yritä ja mietit vielä 10v päästä että *miksi en aloittanut*…

...Vai se, että aloitat, epäonnistut, opit, nouset ylös ja joku päivä ehkä huomaat saavuttaneesi unelmasi.

Se mitä haluan sun ymmärtävän on se, että pelko kertoo lähes aina siitä, mihin sun kuuluisi mennä, ja mitä sisimmissäsi oikeast haluat.

Se kertoo siitä, missä on eniten kasvua. Muista: sinulla ei olisi sun unelmaa, jos sinussa ei olisi sitä, mitä sen saavuttaminen vaatii.

Jep, kuulit oikein.

Sinulla ei ehkä ole vielä kaikkea tietoa ja taitoa saavuttaa unelmaasi, mutta sinulla ei olisi sun unelmaa, jos sinun ei olisi mahdollista saada sitä kaikkea tietoa ja taitoa.

Se vaatii aikaa, unelmaasi investoimista ja työtä (tottakai)...

Mutta jos tiedät, että haluat tätä, ja olet valmis tekemään sen työn mitä se vaatii, ei ole mitään syytä, miksi et saavuttaisi unelmaasi.

Älä siis anna pelkojesi, epävarmuuden tai epämukavuuden pysäyttää sua. Ja jos pelkäät, että kaikki se työ mitä teet on turhaa, niin haluan kertoa sulle syyn, miksi näin ei ole.

Jos nyt päätät olla aloittamatta tekemään töitä paremman elämän rakentamiseksi, missä olet 10v päästä? Siinä samassa pisteessä missä olet nyt. Täysin samassa.

 

Mutta entä jos päätät aloittaa?

Et välttämättä ole saavuttanut isointa unelmaasi (tai voit toki olla) mutta LUPAAN, että olet joka tapauksessa päässyt eteenpäin, kehittynyt, oppinut paljon ja ehkä jopa löytänyt jotain täysin uutta elämääsi.

 

Kun vuonna 2019 harkitsin yritystoimintani lopettamista, niin en silti ajatellut, että kaikki siihen mennessä tehty työ olisi ollut turhaa.

Olin oppinut niin paljon uutta sekä itsestäni että tästä bisneksestä yleensä, että olin huomaamattani rakentanut itselleni ihan uudenlaisen uran kasvumarkkinoinnin parissa.

Jos siis olisin luopunut yrittäjyydestä, olisi työ markkinoinnin parissa ollut silti huomattavasti parempi minulle, kuin työ riskienhallinnan konsulttina.

Ja koska äsken lupasin sinulle kertoa, että *mistä tiedät*, että olet valmis aloittamaan, niin tässä sinulle vastaus: siitä, että sinulla on unelma.

Jos sinulla on unelma ja joku asia mitä haluat tehdä, se on merkki siitä, että sinun kuuluu aloittaa. Ei se, että sinulla on tunne, että olet valmis (koska sellaista ei koskaan tule tapahtumaan!)

Kuten sanoin, sulla ei olisi sun unelmaa, jos sussa ei olisi sitä, mitä sen saavuttaminen vaatii. Sun tulee kuunnella sun sydäntä ja luottaa siihen, että asiat kyllä selkiytyy askel askeleelta.

Et tiedä alussa kaikkea, eikä sun kuuluu tietää, mutta sun tulee vain tietää: mikä on se seuraava askel joka sun nyt kuuluu ottaa ja kysyä itseltäsi, pystynkö mä tähän? Se on ainut mikä sun tulee tietää!

Luota prosessiin ja siihen, että tuon askeleen otettuasi saat kyllä selville, mikä on taas se seuraava.


 

Unohda huijarisyndrooma! Miksi sinun tulee aloittaa jo ennen, kuin olet valmis?

 

Se syy, miksi sun tulee aloittaa ennen, kuin olet valmis on se, että sä et koskaan “tule valmiiksi” ilman toimintaa.

  • Et tule valmiiksi odottamalla.
  • Et tule valmiiksi täyttämällä maksuttomia työkirjoja ja katsomalla maksuttomia yksittäisiä koulutuksia.
  • Et tule valmiiksi toivomalla, että tulee päivä, kun olet valmis.

Tulet valmiiksi toimimalla. Ja nimenomaan toimimalla oikeita asioita, oikeaan aikaan.

Ja tiedän tasan tarkkaan, miten haastavaa on lähteä tekemään jotain uutta, jos sulla ei ole mitään tukea.

Mun paras neuvo onkin siis se, että älä ajattele, että sun pitäisi pystyä tähän yksin. Koska sun ei pidä.

Tämän vuoden alussa osallistuin mentorointiohjelmaan, joka maksoi 2500€.

Minulla ei ollut tuota rahaa ja se tuntui todella suurelta summalta laittaa itseeni tilanteessa, jossa olin juuri kuullut menettäneeni työpaikkani.

Tiesin, että tämä on juuri se mitä tarvitsen, jotta voin päästä eteenpäin. Ja siksi lopulta ostin kurssin, mutta en edes kehdannut kertoa siitä kenellekään, koska olin juuri käyttänyt itseeni niin ison rahan.

Ja se raha on tullut jo moneen kertaan takaisin.

Joten kyllä, uskalla siis investoida itseesi sekä unelmasi saavuttamiseen, koska usein silloin kun laitat rahaa johonkin, alat myös tekemään asioita aivan uudelle mentaliteetilla.

Kun lataat maksuttoman työkirjan, se unohtuu sähköpostiviestiesi joukkoon, etkä välttämättä koskaan täytä sitä.

Mutta kun pistät rahaa peliin, otat itsesi myös tosissasi ja sanot ei tekosyille.

 

Koska olen valmis lanseeraamaan?

 

Joten nyt sinulla pitäisi olla tiedossa, koska olet valmis aloittamaan: eli tänään.

Mutta seuraavaksi ehkä mietit, että mistä mun kannattaa aloittaa?

Muista liittyä mukaan siihen maksuttomaan koulutukseen, koska siellä nimenomaan kerron sinulle sen, mistä lähteä liikkelle!

Mistä sitten tiedät, koska olet valmis lanseeraamaan?

Ja lanseerauksella tarkoitan kaikkea sitä, mitä se kattaa: lanseerauspäivän päättäminen, verkkokurssin etenemissuunnitelman tekeminen, myynnin ja markkinoinnin suunnittelu, automaatioiden rakentaminen, myyntiboosterin tekeminen, idean validiointi, kurssin ennakkomarkkinointi…

Eli siis käytännössä kaikki se, mitä vaaditaan onnistuneeseen kurssilanseeraukseen.

Ja vastaus ei ole täysin mustavalkoinen, mutta sanoisin, että olet valmis aloittamaan lanseerauksen suunnittelun, kun sulla on sähköpostilistalla n. 150-200 henkilöä.

Se tulee vielä kasvamaan siitä ja aika paljonkin, kun lähdet lanseeraamaan, mutta se on hyvä tavoite, mihin tähdätä.

Ja tämä on itse asiassa juuri se, mitä tulen opettamaan sinulle tulevalla maksullisella kurssillani, Vapauta Supervoimasi Verkkokurssilla.

Jep kuulit oikein: olen vihdoin lanseeraamassa pitkään odotetun kurssini ja pian sun on mahdollista päästä siihen mukaan.

Olen suunnitellut kurssin niin, että se koostuu näistä kahdesta kriittisestä vaiheesta, mistä olen puhunut tässä jaksossa:

a) Ensimmäinen vaihe opettaa mistä lähteä liikkeelle, jos aloittaa ihan nollasta ja tavoitteena on saada tuo 150-200 henkilöä sähköpostilistalle, jotta olisi valmis aloittamaan lanseerauksen suunnittelemisen.

b) Toinen vaihe opettaa miten suunnitella verkkokurssi, joka oikeasti myy sekä kuinka tehdä lanseeraus, jota unelma-opiskelijasi odottaa kieli pitkällä JO ENNEN kuin kurssin ovet aukeavat.

Eli jos haluat kuulla lisää tästä mun tulevasta verkkokurssista ja siitä, mitä kaikkea sen avulla voit oppia, niin muista varata paikkasi ajoissa klikkaamalla alla olevaa kuvaa👇🏼

Toivottavasti pidit tästä jaksosta ja jos sait siitä hyvää energiaa ja inspiraatiota sun päivään, niin muista jakaa sun kuunteluhetkio somessa + tagata mut @iidasoininen ja #vapautasupervoimasi.

 

Jaksossa mainitut linkit:

 

#20: 3 Parasta & nopeinta keinoa kirkastaa unelma-opiskelija verkkokurssille

 

#5: 5 Pahinta pelkoa, jotka estävät rakentamasta unelmien digibisnestä

 

#18: Kuinka löytää unelma-asiakas verkosta? 5 Päätöstä, jotka sinun tulee tehdä

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.