Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
korporaatiosta verkkokurssien tekemiseen

#1 Kuinka päädyin korporaatiosta ja konsulttihaaveista verkkokurssien tekemiseen?

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *Kuinka päädyin korporaatiosta ja konsulttihaaveista verkkokurssien tekemiseen* tästä >>>

 

Olen aina haaveillut yrittäjyydestä.

Mutta haaveenani ei koskaan ollut verkkokurssien tekeminen tai myyminen. Itse asiassa en edes koskaan ollut kuullut tästä liiketoimintamallista aikaisemmin.

Haaveenani oli tehdä pitkä ura korporaatiossa riskienhallinnan konsulttina tai vakuutusmeklarina, ja siirtyä myöhemmin yrittäjäksi sillä alalla.

Asiat eivät kuitenkaan mene aina niin, kuin ne on suunnitellut.

Ja siksi tässä Vapauta Supervoimasi Podcastin ensimmäisessä jaksossa pääset kuulemaan koko tarinani siitä, kuinka päädyin korporaatiosta ja konsulttihaaveista verkkokurssien tekemiseen.

Eli miksi päätin perustaa yrityksen vuonna 2018 ilman rahaa, osaamista ja liikeideaa?

Jos kuitenkin haluat kuitenkin kuuntelemisen sijaan lukea aiheesta mielummin, niin siinä tapauksessa jatka lukemista.

 

Turvallinen ja varma konsulttiunelma

 

Aloittaessani kauppakorkeakoulussa Tampereen yliopistossa syksyllä 2014 en vielä tiennyt yhtään ”mikä musta tulisi isona”. Tiesin vain ne aineet, joista pidin ja joita haluaisin opiskella myös yliopistossa.

Päädyinkin opiskelemaan vakuutustieteitä ja riskienhallintaa, taloustiedettä sekä laskentatoimea. Kaikki aineet tuntuivat oikein kivoilta ja ura konsulttina isossa korporaatiossa alkoi kiehtoa.

Näin itseni tekemässä pitkiä päiviä toimistolla suoriutuen elämästä kuin mikäkin superihminen. Ja muistan, kuinka hyvältä ja oikealta tuo ajatus tuntui.

Muutamat parin viikon reppereissulomat Balilla sai minut aina hetkellisesti kyseenalaistamaan unelmiani, mutta nopeasti Suomeen palattua ja arjen viedessä mukanaan, palasin vanhojen ja turvallisten unelmien ääreen.

Suunnittelin jo lähteväni suorittamaan vakuutusmeklarin tutkintoa vuoden 2016 lopussa, kunnes kohtalo päätti puuttua peliin: kova työ sai ansaitun päätöksen ja sain kutsun opiskelemaan San Diego State Universityyn ISEP-stipendillä kevääksi 2017.

Päätin siirtää tutkintoa ja katsoa, haluanko suorittaa sen edelleen vaihtovuoteni jälkeen. Edessä oli muutto ja uusi elämä aivan erilaisessa kulttuurissa ja ympäristössä.

 

Ikimuistoinen kevät San Diegossa

 

Tammikuun 9. päivänä vuonna 2017 lensin ensimmäisen kerran Jenkkeihin. Muistan edelleen ne jännityksen ja innostuksen sekaiset tunteet, jotka myllersivät sisälläni uuteen maahan muuttaessa.

Sopeuduin kuitenkin uuteen maahan ja kulttuuriin todella nopeasti, ja jo muutaman viikon jälkeen San Diego tuntui omalta kodilta.

Opiskelua itselläni oli todella vähän, mikä tarkoitti lisääntynyttä vapaa-aikaa ja tyhjää tilaa ajattelulle.

Vietinkin päivittäin paljon aikaa urheillen: uiden yliopiston ulkoilma-altailla, pelaten tennistä kavereiden kanssa ja surffaten koulun päätteeksi. Lisäksi Crossfit-boomin ollessa suurimmillaan, treenasin myös lähes päivittäin painonnostoa ystäväni takapihalla.

Treenikertojen välissä loikoilin usein yksikseni auringossa pelkästään ajatellen:

”Miksi ajatus Suomeen paluusta tuntuu niin ahdistavalle, vaikka rakastin elämääni sieltä lähtiessäni? Onko jokin muuttunut? Miksi elämä täällä San Diegossa on niin paljon parempaa, vaikka teen periaatteessa täysin samoja asioita, kuin Suomessa? Onko se suunta, jota kohti olen niin kovaa vauhtia menossa oikeasti se suunta, mitä kohti haluan mennä?”


Ja vastaus oli, että ei ollut.

 

Tuon kevään aikana minulle kirkastui se, että yrittäjyys on se juttu.

 

Olin jo vuosia lukenut erilaista itsensä kehittävää, psykologiaa ja ihmismieltä käsittelevää kirjallisuutta, ja jokin siinä oli aina kiehtonut. Nuoruusvuosina kilpaurheilin salibandyssa ja urheilussa nimenomaan se henkinen puoli kiehtoi tosi paljon.

En tiennyt tarkalleen, minkälaista yritystoimintaa lähtisin tekemään, mutta tiesin sen liittyvän jotenkin henkiseen hyvinvointiin.

Ajatus jäi muhimaan mieleeni puoleksi vuodeksi, ja päätin ryhtyä toimeen palattuani Suomeen.

 

Yrityksen perustaminen ilman liikeideaa

 

Palattuani Suomeen kesällä 2017 jouduin kohtaamaan todellisen kulttuurishokin ja paluun siihen samaan arkeen, mistä olin lähtenytkin: työ vakuutusyhtiössä ja maisteriopintojen alkaminen.

Muistan, kuinka minusta tuntui, että olen ihan jumissa.

Asuessani San Diegossa sain ympäriltäni paljon kannustusta ja tukea, ja olin todella inspiroitunut ajatuksesta lähteä yrittäjäksi.

Kun sitten vihdoin oli aika tehdä töitä tuon unelman saavuttamiseksi, päässäni löi tyhjää enkä tiennyt mistä lähteä liikkeelle.

Tunsin epäonnistuneeni jo ennen, kuin olin edes aloittanut.

Jostain löysin kuitenkin sen sisäisen voiman tehdä päätös siitä, että alan nyt tekemään töitä sen eteen, että minulla voisi olla yritys joku päivä.

Ja heti tuon jälkeen palaset lähtivät loksahtelemaan paikoilleen.

Päätin, että minusta tulee henkinen valmentaja, tosin en tiennyt, ketä valmentaisin ja miten.

Silti jatkoin systemaattisesti vain tiedon etsimistä ja inspiraatiota siihen, mitä alkaisin tekemään.

Yksi kaunis päivä mieleeni tuli, että pääsykokeisiin lukijat voisivat tarvita henkistä valmennusta, sillä ympärilläni oli monia ystäviä, joille koulupaikan saaminen yliopistosta tuotti vaikeuksia. Siitä hyvin pian löysin verkkokurssien maailman, ja idea Henkisesti Vahvemmaksi Verkkokurssista sai alkunsa.

Ja näin syntyi minun ensimmäinen brändini: Menesty Pääsykokeissa Akatemia.

Ja nyt saatat miettiä, että mikä tämä Vapauta Supervoimasi juttu sitten on?

Lue seuraavaksi tarinani toinen osa eli se, kuinka raivasin tieni sivutoimisesta hustlaajasta täysipäiväiseksi verkkokurssiyrittäjäksi.

Tuossa jaksossa kerron lisää siitä, kuinka syntyi Vapauta Supervoimasi Podcast ja yhteisö.

 

Olitko muuten muistanut liittyvä vielä Vapauta Supervoimasi sisäpiiriin?

Liity mukaan, niin saat jatkossa joka torstai sähköpostiisi viestin, joka on täynnä vinkkejä ja ideoita digiyrittäjyydessä menestymiseen!

 

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.