Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Pirjo Väänänen

#29: 16 000€ Kuukausimyynnistä Luovuttamiseen & Sieltä Uuteen Kutsumusammattiin​​ [With Pirjo Väänänen]

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *16 000€ Kuukausimyynnistä Luovuttamiseen & Sieltä Uuteen Kutsumusammattiin​​ [With Pirjo Väänänen]* tästä >>>

 

Koska vuosi 2020 lähenee loppuaan, niin voin jo tässä kohtaa paljastaa, että vuonna 2021 Vapauta Supervoimasi Podcastin keskeinen teema tulee olemaan kestävä kasvu ja kestävä yrittäjyys eli kuinka onnistut rakentamaan unelmien liiketoiminnan tavalla, joka on kestävää ja ilman että uhraat kaiken muun tärkeän sen puolesta.

Ja sen takia tämä jakso on niin äärimmäisen arvokas, sillä tulemme sivuuttamaan jonkin verran tähän teemaan liittyviä aiheita.

 

Pirjo on äärimmäisen lämminsydäminen ja hänellä on myös uskomaton tarina kerrottavana siitä, kuinka on tienannut jopa 16000€/kk ja silti ollut onneton – ja kuinka se on johtanut hänen nykyiseen kutsumusammattiinsa, eli valmentajan työhön.

Jos et ole aikaisemmin tavannut Pirjoa, niin Pirjo on Heart-biz valmentaja, jonka missiona on nostaa sut ja sun bisnes uudelle tasolle rakkaudesta käsin, jotta sinä voit elää sitä elämää, jonka todella ansaitset.

Tässä jaksossa Pirjo Väänänen jakaa hänen 3 Askelta Sisäiseen Rauhaan – Ja Bisnes Glowh:n ja täytyy sanoa, että nämä kaikki olivat jotain täysin uutta myös sinulle, jos olet vanha kuuntelija.

Toivottavasti sulla on siis kynä ja muistiinpanot esillä – koska tämän jakson kuunneltuasi sinulla on varmasti taas monta kullanarvoista ohjetta valmiina odottamaan vuotta 2021.

 

 

3 Askelta Sisäiseen Rauhaan with Pirjo Väänänen

 

Jakson alkuun Pirjo jakoi hänen tarinaansa:

 

”Lähdin tälle yrittäjyyden polulle 8 vuotta sitten. Ja mä oon just niitä ihmisiä, jotka sanoo, että niistä ei ainakaan tuu yrittäjiä. Mutta tuohon aikaan mä tein töitä liikunnanohjaajana ja palkka ei todellakaan ollut mikään kummoinen, joten sivutulot kiinnosti. Aloin päätyöni sivussa myymään ravintolisiä ja oikeastaan aika pian huomasin, että olin siinä tosi hyvä. Siitä sitten otin tavoitteekseni rakentaa itselleni yritystoiminnan jolla elää ja toteuttaa omia unelmia.

Tää meni muutamia vuosia tosi hyvin. Sanotaanko, että innostuksen vallassa myös onnistuin. Joidenkin mittareiden mukaan mulla oli lopulta oikein menestynyt bisnes, kun tein parhaimmillani 16 000€/kk myyntejä. Pääsin siis todellakin toteuttamaan mun unelmia.

MUTTA samalla kun mun bisnes näennäisesti loisti, mä aloin itse väsyä ja mua vaivas suunnaton riittämättömyyden tunne. Aloin stressaantua ja todellisuudessa mulla ei ollut myöskään yhtään vapaa-aikaa vaan koin, että mun täytyy olla aina tavoitettavissa tai aina tekemässä asioita, jotta voisin saavuttaa seuraavan tavoitteen. Näin jälkeenpäin kun mä ymmärrän tätä kuviota olin tosi paljon kiinni omassa egossani ja toimin sieltä käsin. Kaikki sellaiset asiat, joiden kanssa mulla olisi ollut henkistä työstettävää sai kunnolla vettä myllyyn.

Pikkuhiljaa sitten se mun bisneskin alkoi mennä alaspäin ja minä tietenkin vaan stressaannuin lisää. Tuli sitten yks syksyinen päivä milloin tuli ikäänkuin semmoinen pohjakosketus. Ajelin yhdestä tilaisuudesta kotiin ja sillä matkalla mun tuska vaan kasvoi ja kasvoi. Lopulta päästin sen kaiken tuskan ulos ja huusin mun autossa, että “Mä en jaksa enää! Näytä sitten joku toinen polku mun unelmiin, koska tätä mä en jaksa enää!” Ja sitten itkin perään varmaan tunnin. Ja tää on hauskaa, että noi oli tosiaan about ne sanat, koska siihen aikaan en vielä ollut läheskään niin henkinen kuin nykyään, mutta jotenkin vaistomaisesti osasin luovuttaa ja pyytää apua.

Siitä sitten lähti pikkuhiljaa käyntiin mun oma kasvutarina. Samalla kun mun silloinen bisnes lähti alaspäin mä itse lähdin ihmisenä ylöspäin ja tältä koko matkalta on aivan super paljon oppeja, joita aion nyt mun valmentajan uralla hyödyntää muita yrittäjiä auttaen.”

Tässä kohtaa jaoin jaksossa muutamia omia kokemuksia, joten jos haluat kuulla ne, muista kuunnella koko jakso!

 

 

1. Päästä irti puskemisesta ja kontrollista.

 

Jaksossa Pirjo Väänänen puhui mm. seuraavista asioista:

 

”Sillon kun mä aloitin mun yrittäjä uran oli vielä todella pinnalla tää “work hard” kulttuuri ja on ehkä tietysti vieläkin on, mutta mä jo nään sen vähän murtuvan. Mutta siis näitä quoteja kuten “go hard or go home” ja “dream big, work hard, make it happen” jne. Näistä tuli niinku myös se mun mantra jos sen voi niin sanoa. Eli toimintaa, toimintaa, toimintaa. Ja tällä tyylillä saa todellakin asioita aikaan en sano sitä, sainhan itsekin. MUTTA tällä tavoin saa myös itsensä lähelle burn outtia kuten itsekin sain itseni lopulta.

Kun mä käytin aikaa itseni parissa ja todella tutustuin itseeni ja luin paljon kirjoja jne. Mä aloin myös ymmärtää sellaista käsitettä kuin energia. Ja tää energia on mun mielestä sellainen osa-alue mikä vaikuttaa kaikkeen meidän elämässä ja bisneksessä.

Ja nyt jos me ollaan koko ajan tuolla toiminnan ja tekemisen alueella me ollaan silloin niin sanotusti maskuliini energiassa, joka on juurikin sitä toiminnan energiaa ja me tietenkin tarvitaan sitä. MUTTA me ei voida olla vaan siinä energiassa koska silloin me ollaan tosi epätasapainossa ja pahimmillaan uuvutaan. Kun mä itse pysähdyin ja lähdin tutkimaan itseäni samalla mä annoin tilaa feminiini energialle nousta mussa. Ja tää feminiini energia on sitä mikä on luovaa ja se houkuttaa luokseen. Se ei puske vaan se sallii ja se osaa nimenomaan myös päästää irti ja antaa mennä flown mukana. Jokaisessa meissä on näitä molempia energioita.

Ja mitä enemmän me opetellaan päästämään asioista ja LOPPUTULOKSISTA irti niin sitä enemmän me luodaan energeettistä tilaa siihen meidän ympärille ja siinä luodussa tilassa asioilla on mahdollisuus tapahtua luonnostaan. Kun me ollaan balanssissa ja yhteydessä itseemme me voidaan löytää ihan uudenlaista rauhaa ja tietoisuutta siihen omaan tekemiseen.”

 

2. Itsesi rakastaminen nostaa koko sun elämisen tasoa, myös bisneksen.

 

Jaksossa Pirjo Väänänen puhui mm. seuraavista asioista:

 

”Tää itsensä rakastaminen on tietysti ollut tosi semmonen trendi sana jo pitkään, mutta mun mielestä sitä ei ihan aina täysin ymmärretä. Sehän on siis tosi paljon muutakin kuin kasvonaamioita ja spa päiviä. Mun mielestä tärkein itsensä rakastamisen muoto on se, että opettelee pysähtymään. Ja mä saan olla siitä tosi kiitollinen, että meillä on mökki ja mä saan siellä luonnossa viettää paljon aikaa. Mä uskon, että mun omalla kohdalla just yks semmoinen pidempi pätkä siellä omalla mökillä auttoi todella pysähtymään oman itseni äärelle ja sellainen iso paranemisprosessi alkoi käynnistymään.

Ja mä käytän tota sanaa paraneminen koska mä itse koen, että on ollut tosi paljon sellaisia sisäisiä asioita joiden kanssa on täytynyt saada rauha ja jotka on täytynyt käsitellä, jotta on voinut kasvaa sellaiseksi kuin nyt on. Että usein me yrittäjät ollaan tosi kovia kehittämään itseämme. Ostetaan erilaisia kursseja ja halutaan tietää miten päästä eteenpäin, miten oppia lisää. Mutta kun mä itse katon tätä nyt niin mä ajattelen, että aika usein on kyse siitä, että mitä voidaan riisua pois. Millasia kerroksia sen ihmisen päälle on laitettu elämän edetessä ja mistä se vois itseasiassa oppia pois sen sijaan, että se kerää vaan lisää siihen päälle. Monesti voi olla niin, että joku asia mikä vaikuttaa sen itse bisneksen kannalta tosi mitättömältä on itse asiassa just se juttu minkä takia vaikka yli kontrolloi asioita tai viivyttelee eikä saa mitään aikaan.

Ja kun sä opettelet pysähtymään sä alat myös kuulla sen sun oman ääneen ja sä saat yhteyden sun intuitioon. Koska sulla itsellä on olemassa jo kaikki vastaukset ja ratkaisut sekä tieto siitä mihin suuntaan sun pitää kulkea.

Sitten se, että ollaan rehellisiä siitä keitä me oikeasti ollaan. Mun omalla kohdalla tää tarkoittaa sitä, että mä en enää yritä piilotella mun henkistä puolta vaan itseasiassa annan just sen loistaa ja mietin miten mä voin tehdä mun työtä niin, että mä voin olla just sitä mitä mä olen. Että se mun ydin on mulla tiedossa ja kaikki mitä mä teen on linjassa sen kanssa. Eli on tottakai sitä toimintaa, mutta se toiminta on linjassa sen kanssa kuka todella on.
Koska jokaisen yrittäjän vahvuus on tietenkin hän itse, mutta kuinka moni pysähtyy miettimään sitä kuka todella on ja miten sen voisi antaa näkyä omassa bisneksessä. Liian moni yrittää miellyttää kaikkia muita ja jättää itsensä siinä sitten jalkoihin.

Mä uskon, että kun alkaa olla ihan tosi rehellisesti oma itsensä niin sitä myös silloin tuetaan tuolta universumin toimesta ja alkaa aukeamaan sellaisia polkuja joita ei ollut tullut ollenkaan edes ajatelleeksi.”

 

3. Vastaanottamisen tila

 

Jaksossa Pirjo Väänänen puhui mm. seuraavista asioista:

 

”Vaikka mulla oli tosi hyvin asiat taloudellisesti mä silti aina stressasin rahasta ja mietin koko aika miten sitä vois tehdä vielä lisää. Aloin sitten oman kasvun myötä miettiä, että mikäs tässä on homman nimi oikeastaan. Mulle itselle aukes tämmöset käsitteet kuin abundance eli yltäkylläisyys ja toisaalta lack eli puute ja oikeastaan puutteen energia. Me niinku hirveesti tavoitellaan asioita siinä uskossa, että sitten kun mulla on tämä ja tuo voin olla sitä tai tätä.

Mutta sehän on oikeastaan sitten ihan loputon suo. Kun mä ymmärsin, että mun tehtävä on luoda se tila, joka vastaa sitä mitä mä mun elämään haluan ja sen jälkeen siitä tilasta käsin lähteä luomaan omaa todellisuuttani niin kaikki oikeastaan muuttui. Ei tarvitse enää stressasta tai tuntea rauhattomuutta, koska tietää, että kaikki on jo tässä.

Esimerkiksi rahan suhteen monia kiinnostaa manifestointi, mutta se mikä siitä jää usein huomaamatta on se, että itseasiassa meidän tulee itse olla sitä mitä me halutaan. Jos sä haluat sun elämään lisää rahaa eli yltäkylläisyyttä sun on itse oltava se yltäkylläisyys. Silloin sen tulee ulottua jokaiseen elämän osa-alueeseen. Vaikkapa siihen mitä sä ajattelet susta itsestä ja sun kyvyistä. Jos sä ajattelet jatkuvasti, että sä et ole riittävä niin sehän ei oo yltäkylläisyyttä se on puutteen energiaa. Mulla ei ole tarpeeksi/en ole tarpeeksi.

Kun mietitään vaikka mitä tunteita meissä iso rahasumma herättää. Sanotaan, että teet hyvät myynnit jostain kurssista niin mitä tunteita sulla silloin on pinnalla?

Silloin tee sitä sun työtä lähtökohtaisesti noista tunteista käsin ja opettele virittäytymään niihin mahdollisimman usein. Silloin sä luot sitä vastaanottamisen tilaa. Susta tulee vastakappale sille mitä sä haluat.

Myöskin se, että me irrottaudutaan lopputuloksesta. Lähtökohtaisesti jokainen yrittäjä on sillä yrittäjän polulla koska se haluaa tehdä jotain hyvää, palvella muita ja ehkä jopa muuttaa jollain tapaa maailmaa. Sitten me sotketaan se sillä, että me lähdetään miettimään liikaa sitä lopputulosta. Enemmän pitäisi miettiä sitä mikä on hauskaa? Mikä projekti on sellainen, että mulla on sen kanssa kivaa. Jos on liian kiinni siitä lopputuloksessa jää sieltä matkan varrelta tosi paljon hienoja juttuja pois.

Mun oma motto nykyään on : If its not flowing Im not going. Eli se vaatii sit tietyllä tavalla sitä luottoa ja uskoa siihen, että mun on ok tehdä asioita vaikka ilon kautta. Yleisesti meidän yhteiskunta ei tällaiseen ensisijaisesti kannusta.”

Lisäksi Pirjo jakoi vielä yhden bonusvinkin!

 

Jaksossa mainitut linkit:

 

Pirjo Väänänen Instagramissa>>>

 

Pirjon valmennus>>>

 

#25: 5 Askelta Unelmien Liiketoimintaan Verkkokursseilla

 

#1: Kuinka päädyin korporaatiosta ja konsulttihaaveista verkkokurssien tekemiseen?

 

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.