Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Verkkokurssiyrittäjille suunnattu Podcast puhelimessa
Saara Närä

#93: Lisää lempeää hyvinvointia & merkityksellisyyttä digiyrittäjän arkeen with Saara Närä

verkkokurssien tekeminen

Kuuntele koko jakso *Lisää lempeää hyvinvointia & merkityksellisyyttä digiyrittäjän arkeen with Saara Närä* tästä >>>

 

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että päivästä loppuvat tunnit kesken? Eikä aika riitä millään kaikkeen?

 

Ehkä olet…

…nipistänyt yöunista, jotta saat sen viimeisen projektin vielä illalla tehtyä?

…jättänyt kiireessä lounaan välistä ja taistellut proteiinipatukalla iltaan asti?

…tai skipannut tauot ja rutistanut väkisin liian täyden to do-listan loppuun asti?

 

Tunnustan, niin on käynyt minullekin.

 

Yrittäjän arki voi olla välillä todella hektistä ja päivät viuhuvat ohi lähes huomaamatta. Ehkä mietitkin, että miten ihmeessä kaiken tämän keskellä kerkeäisin vielä panostaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseenkin?

 

Ja siksi minulla onkin sinulle paljastus…

 

Hyvinvoinnista huolehtiminen ei ole aikaa pois töistäsi yrittäjänä - päinvastoin, sen avulla viet tekemisesi ja tehokkuutesi vielä seuraavalle tasolle.

 

Kestävä yrittäjyys on aihe mihin palaan aina ja aina uudestaan. Ja sen tärkeyttä korostan jatkuvasti.

 

Sillä mikään tekeminen ei pidemmän päälle kannata, ellei sitä tee kestävällä tavalla. Sama pätee myös yrittäjyyteen. 

 

Ja sen takia olenkin niin innoissani tämän päivän jaksosta, sillä meillä on vieraana tänään inspiroiva Saara Närä, joka jakaa parhaat vinkit, joilla lisäät hyvinvointia arkeesi ja sitä kautta draivia tekemiseen.

 

Jos et jostain syystä tiedä vielä kuka Saara Närä on, niin hän: 

 

 1. Terveysbloggaaja ja -podcastaaja sekä sosiaalisen median sisällöntuottaja, joka tuottaa monipuolista Terveydellä, Saara -terveysmediaa
 2. Juuri valmistunut terveystieteiden maisteri ja positiivinen terveyden edistäjä
 3. Yrittäjä! Yrittäjänä hän toimii sisällöntuottajana sekä luennoi ja kouluttaa terveydestä ja terveydestä sosiaalisessa mediassa

 

Toivottavasti olet siis innoissasi, koska tämän jakson kuunneltuasi olet oppinut:

 

 • Miten lisätä hyvinvointia yrittäjän arkeesi terveellisten elämäntapojen avulla
 • Miten tärkeää yrittäjän työhyvinvoinnille on muistaa lempeys ja armollisuus
 • Kuinka paljon positiivista merkityksellinen työ hyvinvoinnillemme antaakaan!
Jakson alussa Saara jakoi kuulumisiaan ja matkaansa yrittäjyyteen

 

 • Kaikki on oikeastaan alkanut vuonna 2019 oman terveysblogin perustamisesta, jonka jälkeen olen alkanut tehdä sisältöä myös Instagramiin ja podcastiin.
 • Ydinsanomani on aina ollut, että terveys kuuluu kaikille, eikä terveellisten elämäntapojen tarvitse olla vaikeita juttuja - ihan liian usein hifistellään ja ajatellaan, että terveys on tosi monimutkaista.
 • Jossain vaiheessa oikeastaan vain ajauduin yrittäjäksi, kun minun oli pakko laskuttaa sisällöntuotannon töitä ja puhujakeikkoja.
 • Sille tielle olen jäänyt, sillä “ajauduttuani” yrittäjäksi tajusin, että tämä on juuri omanlainen hommani: rakastan vapautta ja sitä, että luovuudelle ei ole yrittäjänä rajoja.
 • Huomasin kuitenkin melko pian, että yrittäjyyteen liittyy myös paljon haasteita, ja suuri osa niistä liittyy hyvinvointiin, priorisointiin ja oman ajan ja jaksamisen rajaamiseen. Näitä asioita olen joutunut opettelemaan kantapäänkin kautta 

 

3 askelta, miten voit lisätä hyvinvointia yrittäjän arkeesi

 

1. Elämäntavat

 Tässä kohtaa jaksoa Saara puhui muun muassa seuraavista asioista:

 

 • Ehkä jopa klisee, mutta terveelliset elämäntavat ovat oikeasti arjen perusta, etenkin meillä epäsäännöllisillä rutiineilla työskentelevillä yrittäjillä.
 • Uni: jos pitäisi sanoa yksi, tämä on se tärkein. Unen tarve on yksilöllistä, mutta kuitenkin noin 7-9 tuntia yössä. Ei töitä illalla sänkyyn ja palautumishetkiä mukaan pitkin päivää. Unen lisäksi me nimittäin tarvitsemme myös muunlaista palautumista. Jos nukkuminen on päivän ainoa palautumishetkesi, se ei riitä. Ja jos sanot, että et tarvitse pitkiä yöunia - oletko pitkään aikaan kokeillut nukkua niitä?
 • Säännöllinen ateriarytmi rytmittää päivää ja tuo taukoja yrittäjän työntekoon. Ruokailuun liittyy usein myös sosiaalinen aspekti, joka voi olla tärkeää yksinyrittäjälle. Kun pidät ruokatauon, yritä pitää se oikeasti, älä siis selaa töitä siinä samalla. Tässäpä heti yksi palautumishetki päivään.
 • Liikunta: Liikkua voi oikeasti ihan just niin kuin sinua huvittaa! Ei ole oikeita tai vääriä tapoja liikkua. On aika hurjaa, kuinka stressaavimpinakin aikoina pidämme tiukasti kiinni siitä, että treenaamme kovaa. Sen ei tarvitse olla niin, vaan liikunnan pitäisi päinvastoin tuoda lisää jaksamista arkeemme ja tukea työstä palautumista. Joskus stressaavina aikoina liikunta voi hikitreenin sijaan olla joogaa tai podcast-kävelylenkkejä. Sama pätee myös lempilajin löytämiseen: kokeile rohkeasti, sillä mikä vaan liike on hyvästä. 

 

2. Lempeys ja armollisuus mukana

 Tässä kohtaa jaksoa Saara puhui muun muassa seuraavista asioista:

 

 • Yrittäjän työhyvinvoinnille on tärkeää, että mukana arjessa olisi armollisuutta ja lempeyttä. Annan esimerkin: 
 • Itselläni on taustaa työuupumisesta, kun olen ollut palkkatöissä. Kun ryhdyin yrittäjäksi, lupasin, että en enää uuvu koskaan. Noh, ei se ihan niin helppo lupaus ole ollut pitää. Emme siedä huonoa johtajuutta muilta, mutta siedämme sitä itseltämme. Olenkin useita kertoja joutunut muistuttamaan itselleni, että miksi olen näin armoton johtaja itselleni, sillä olisinhan jo ihan raivon kynnyksellä palkkatyössä! Se on opettanut armollisuutta omaa työtä ja suorituspaineita kohtaan. 
 • Lempeys liittyy monella tavalla terveyteemme, hyvinvointiimme ja terveellisiin elämäntapoihimme: välillä on kausia, kun jaksaa syödä terveellisesti, nukkuu hyvin ja liikkuu monipuolisesti. Välillä taas jokin näistä puuttuu - välillä kaikki. Ihminen on sopeutuvainen kokonaisuus, ja jos välillä ei ole resursseja elää terveellisesti, se ei kaada kenenkään maailmaa. Lempeyttä siis mukaan terveysasenteisiinkin!

 

3. Merkityksellinen työ ja hyvinvointi

 Tässä kohtaa jaksoa Saara puhui muun muassa seuraavista asioista:

 

 • Loppujen lopuksi, vaikka yrittäjyys on stressaavaa, on se usein oma valintamme. Valintamme tehdä työtä, jota haluamme. Valintamme vapaudesta, haluamistamme työtavoista, työskentelyajoista. Se on arvovalinta.
 • Omien arvojen mukainen ja mielekäs työ luo jo itsessään hyvinvointia. Siihen ajatukseen yrittäjän on ihanaa nojata stressaavina ja vaikeina aikoina. Yrittäjyyden valitseminen ja yrittäjäksi ryhtyminen voi olla työuupuneelle tai muun elämänmullistuksen kokeneelle myös hyvinvointiteko. 
 • Merkityksellinen työ voi johtaa meitä parempaan työn imuun, vähentää stressiämme, parantaa ihmissuhteitamme sekä arjen ja työn yhdistämistä, antaa tilaa terveellisille elämäntavoille jne. Merkityksellinen työ on osa hyvän kierrettä, jossa terveysvalinnat ruokkivat toinen toistaan: uni tukee kokonaisvaltaista jaksamistamme, mutta nukumme paremmin, kun työ on mielekästä ja stressi vähäisempää - jaksamme liikkua, kun palaudumme ja työ ei kuormita - syömme hyvin, koska liikumme aktiivisesti - nukumme hyvin, koska liikumme ja syömme - jaksamme töissä, kun nukumme, syömme ja liikumme jne jne.
Jaksossa mainitut linkit:

 

Maksuton webinaari 3 Salaisuutta kukoistavaan verkkokurssiin >>>

Saara Instagramissa >>>

Terveydellä, Saara - podcast >>>  

Saaran blogi/verkkosivut >>>

 

#33: Kuinka rakentaa menestynyt verkkokurssi ja unelmien elämä kestävällä tavalla?

#45: Fiksut tauot työpäivän salaisuutena With Mirka Helander

 

 

Liity mukaan sisäpiiriini

Liity mukaan maksuttoman uutiskirjeeni tilaajaksi ja pysyt kartalla kaikista uusista julkaisuista, koulutuksista ja jakamistani neuvoista digiyrittäjyydessä menestymiseen!

Tietosi ovat turvassa ja voit poistua listalta milloin tahansa.